středa 1. června 2016

Rok staré vzpomínky

Hrozně ráda se prodírám fotkami z minulého roku, protože to byly jedny z mých nejlepších prázdnin vůbec. Na vysoké je strašně super, že pokud se moc necicmáte se zkouškami, tak máte fůru volnýho času. Aspoň teda já, protože ten školní rok je opravdu krátký, zkoušek není moc a praxi žádnou nemám. Takže to je tak, když si vybíráte obor... že absolutně nevím, k čemu mi bude je věc druhá.
Červenec jsem trávila v Bavorsku - sama, jen s místními domorodci a považuji to za tokové malé překonání sebe sama. Protože sem si uvědomila, že strávit delší čas v cizině je poměrně hlína a překonat jazykovou bariéru není žádný problém. Občas to bylo trochu o nervy, ale když se snaží obě strany, je to vážně sranda. Takže pro ty, kteří se vždycky báli vycestovat někam na delší dobu, vážně se toho nebojte. Nemáte vůbec tušení, jak rychle si na to všechno dokážete zvyknout.    



Zámek Schwanstein je světově známý symbol a pokud si odmyslíte davy turistu především pak těch z Asie, tak je to opravdu pohádkové místo. Nějak jsem nepřemýšlela, že bych se tam někdy podívala, ale stalo se a já jsem tomu hrozně ráda. 

Linderhof je pak další zámek postavený podivínským panovníkem Ludvíkem Bavorským a je snad ještě krásnější. Je to maličká stavba ale zato s obrovskou zahradou a hodně z toho dýchá inspirace francouzský králem Ludvíkem XIV.  


Památník Walhalla, postavený v neoantickém stylu je věnován všem významným německým osobnostem a ulice Řezna.  

Obchod, kde koupíte plyšového medvěda ve všech možných i nemožných variantách na všech možných i nemožných věcech a další obchod, kde po celý rok hrají vánoční koledy a prodávají vánoční ozdoby. 

Na jeden týden jsem se v červenci z Bavorska přesunula o pár kilometrů do Rakouska a lezla tam po vrcholcích Alp. Holka, která měla do té doby zkušenosti jen z Krkonoš, byla vážně u vytržení. 

Zbytek léta byl poměrně klidnější, pokud nepočítám Open Air festival, o kterém jsem snila už od dětství a nenocovala na něm ve stanu. Po 4 dnech jsem se vrátila živá a zdravá domů. A co byla první věc, kterou jsem uslyšela od své milované maminky? "Ty smrdíš na dálku!" :D


Doplnila jsem malý rest: Nikdy jsem nebyla na Sněžce až do září minulého roku a.... miluju to tam. Rozhodla jsem se, že Krkonoše prostě musím prošmejdit křížem krážem. 




Takže to bylo loni... a co letos? Nechám se překvapit...

8 komentářů:

  1. Moc hezký článek! :) Je fajn občas takhle zavzpomínat... :)
    Fotky jsou moc hezké!
    A ještě, věřím, že tohle léto budeš mít ještě lepší než to minulé! :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já z těch vzpomínek žiju ještě tak minimálně rok, děkuji:)

      Vymazat
  2. Taky ráda probírám staré fotky :) Pěkné léto jsi měla, ať se vydaří i zbytek toho letošního :)

    OdpovědětVymazat
  3. Co vlastně studuješ? Já mám bohužel zkoušky takové, na které se opravdu musím drtit (ne, že bych se k tomu včas donutila), praxe mě čeká toto léto a k čemu mi škola bude, taky netuším. :D
    Fotky jsou super, člověk by hned někam vyrazil. A ten jezevčík. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám bakalářský obor "Jazyková a literární kultura", bude ze mě jakýsi hybrid mezi žurnalistou, lingvistou a knihovníkem :D

      Vymazat